ОВП Активности: Фондација Отворено Општество Македонија

април 15, 2022

Секој има своја приказна, но заедно имаме мисија – со правно зајакнување и пристап до правда до адресирање на правните проблеми на граѓаните.

Погледенете ја видео сторијата на Open Government Partnership за тоа како правното зајакнување и пристапот до правда на Станица ПЕТ (членка на неформалната Мрежа за правно зајакнување) овозможи системски да се адресира еден долгогодишен проблем на граѓаните од ромската заедница во Прилеп.

 

Напишете коментар