Надворешни статии за ПОВ

ТРАНСПАРЕНТНИ ИНСТИТУЦИИ, ИНФОРМИРАНИ ГРАЃАНИ

May 3, 2022
  Оливер Серафимовски, советник во АСПИ | 03 мај 2022   ТРАНСПАРЕНТНИ ИНСТИТУЦИИ, ИНФОРМИРАНИ ГРАЃАНИ   Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до…

Лицата на отворена влада: Министерот Јетон Шаќири

July 21, 2021
На 20 Јули 2021 година организацијата за Отворено Владино Партнерство, на својот официјален портал објави статија во која ги опиша процесите и одвивањето на спроведување…

Република Северна Македонија направи чекор напред во транспарентноста на буџетот и отворените податоци

September 26, 2020
Во ноември 2019 година, Владата на Република Северна Македонија, со поддршка на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) и Агенцијата за меѓународен развој на Соединетите Американски Држави…